Ζ. Παπούδας: Το προπονητήριο θα βοηθήσει στη λειτουργία και ευελιξία της Ακαδημίας!

1) Δεύτερη χρονιά στο πλευρό της . Ποια η αποτίμηση της μέχρι πρότινος πορείας σου;

– Πιστεύω πως ήταν μια εποικοδομητική χρονιά με συλλογή πολλών εμπειριών. Η επαφή με τα παιδιά και η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων της καλαθοσφαίρισης ήταν ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις, ενώ η πρόοδος τους μας γεμίζει δύναμη για τη νέα χρονιά.

2) Τι το διαφορετικό θεωρείς ότι προσφέρει η έναντι των υπόλοιπων συλλόγων της πόλης;

– Η στοχεύει στην απόκτηση σφαιρικών γνώσεων γύρω από τον αθλητισμό (διατροφή, ενδυνάμωση κ.α.) μέσα από μια ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων. Επίσης, η παρουσία 2 προπονητών, τα ολιγομελή τμήματα και η ευελιξία φέτος σε ώρες προπόνησης είναι κάποια από τα δυνατά στοιχεία της Ακαδημίας.

3) Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;

– Σαν στόχο έχουμε τα παιδιά με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση. Επίσης, εκτός από την ανάπτυξη των αθλητικών δεξιοτήτων, μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί σε κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα η ενσυναίσθηση, η επιμονή, η λήψη αποφάσεων, η αυτοβελτίωση κ.α.

4) Ποιες είναι οι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της ;

– Μία Ακαδημία πρέπει να έχει οργάνωση, προγραμματισμό, σωστή προπονητική προσέγγιση, ασφάλεια, εγκαταστάσεις, σοβαρότητα και κοινό όραμα μεταξύ των συνεργατών της.

5) Τι θα έλεγες σε έναν γονέα που σκέφτεται ακόμη πώς να επιλέξει την κατάλληλη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης για το παιδί του;

– Ένας γονέας εφόσον συγκρίνει τις αρχές και τη λειτουργία μιας Ακαδημίας, θα πρέπει κυρίως να αφουγκραστεί το παιδί του για το που αυτό αισθάνεται άνετα και ευχάριστα, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει τις δεξιότητες και πτυχές της προσωπικότητάς του.

6) Η νέα χρονιά βρίσκει τη Siris Basketball Academy με δικό της προπονητήριο. Πώς κρίνεις την ενέργεια αυτή και πόσο θεωρείς ότι θα βοηθήσει στο δικό σας έργο και στην εκμάθηση των νέων αθλητών;

– Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη, η οποία θα βοηθήσει σίγουρα στη λειτουργία και την ευελιξία της Ακαδημίας. Θα μπορέσουν να διευρυνθούν οι ώρες προπόνησης, να καταρτιστεί ένα σταθερό πρόγραμμα, βολικό για γονείς και παιδιά, καθιστώντας τις προπονήσεις πιο αποδοτικές.