Καλωσήρθες Ζήση!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας της Siris Basketball Academy, με τον Ζήση Παπούδα, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προπονητή της Ακαδημίας!

Ο έμπειρος Σερραίος καλαθοσφαιριστής, Ζήσης Παπούδας στην 25χρονη αγωνιστική του πορεία, υπήρξε ο μακροβιότερος αρχηγός της ομάδας των Ικάρων, με σπουδαιότερες στιγμές την άνοδο της ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία το 2009 και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α2 το 2011.

Η πορεία του Ζήση Παπούδα

Ο Ζήσης Παπούδας γεννήθηκε στις Σέρρες τον Φεβρουάριο του 1975. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 13 ετών στην ομάδα των Ικάρων Σερρών, στην οποία αγωνίστηκε τα περισσότερα χρόνια της εικοσιπεντάχρονης καριέρας του. Οι διακρίσεις στην αθλητική του πορεία ξεκίνησαν από την εφηβική ηλικία, όταν το 1991 κατέκτησαν το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με την ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών. Ως έφηβος παίκτης των Ικάρων, κατά τη χρονιά 1992-93, κατέκτησαν την 5η θέση στο Διασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους στον ΑΟΣ Σερρών. Αμέσως μετά, επέστρεψε και πάλι στους Ίκαρους με τους οποίους αγωνίστηκε για περισσότερα από 15 συνεχόμενα έτη. Υπήρξε ο μακροβιότερος αρχηγός της ομάδας των Ικάρων και εγκατέλειψε το 2011 μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές στην Α2 εθνική κατηγορία. Για τα 2 επόμενα χρόνια, αγωνίστηκε με την ομάδα του Ορφέα Ν. Σκοπού. Το 2013 εγκατέλειψε οριστικά την επαγγελματική, αθλητική του πορεία σε ηλικία 38 ετών. Ξεχωριστές στιγμές στην αθλητική του καριέρα με την ομάδα ανδρών των Ικάρων ήταν η άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία (2009), καθώς και η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α2 (2011). Η επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης δεν σταμάτησε ποτέ, αφού συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, στο εργασιακό πρωτάθλημα της πόλης.